Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Sarmice od zelja

Sarmice od zelja
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 60
Sastojci:

3 veze zelja (20-ak većih listova) 500 g junećeg mlevenog mesa 1 glavica luka 1/4 srednjeg korena celera 40 g pirinča 1 manja suva juneća koska, 250-300 g 50 ml ulja 1 kašičica soli 1/4 kašičice bibera 1/2 kašičice slatke paprike

Priprema:

Korak 1.

U Delimano šerpu sipati pirinač i 120 ml vode, kad pirinač provri kuvati par minuta, pa poklopiti i ostaviti na isključenoj ringli da upije ostatak vode.

Korak 2.

Luk iseckati, posoliti prstohvatom soli i u šerpi prodinstati na 50 ml ulja dok ne postane mek i braonkast. Za to vreme iseckati celer što sitnije. Na luk dodati meso i celer i dinstati zajedno par minuta, da meso tek krene da menja boju ali da ostane presno. Skloniti sa ringle, dodati skuvan pirinač, malo bibera i paprike.

Korak 3.

Zelje oprati i istanjiti listovima dršku, u šerpi preliti vrelom vodom i ostaviti poklopljeno nekoliko minuta da lišće omekša.

Korak 4.

Na naličje lista staviti punu kašiku fila, preklopiti levu i desnu stranu lista preko fila ka sredini, pa umotati sarmicu.

Korak 5.

Ređati ih u šerpu, jednu do druge zajedno sa komadima suvih kostiju. Sipati vodu da ogreznu, kuvati do vrenja a onda na tihom, poklopljeno, oko sat i po vremena, pazeći da ne ostanu potpuno bez tečnosti.

Jelo je gotovo. Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Servirati toplo u tanjiru ili u činiji u koju je sipano kiselo mleko i malo safta od sarmica.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!