Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Rižoto sa karijem

Rižoto sa karijem
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 45
Sastojci:

1 šolja pirinča

1 glavica crnog luka

1 jaje

1 kašika karija

1 kapika ulja

po želji: biber, vegeta

Priprema:

Korak 1.

Uključite u struju Delimano Festivo električni pekač, sipajte kašiku ulja. U ulje sipajte kašiku karija. Kari se dodaje pre jela kako bi se ukus dodatno razvio i pojčao.

Korak 2.

Dok se kari polako zagreva na ulju, jednu glavicu crnog luka iseckajte na sitno. Dodajte i luk u Delimano Festivo i dinstajte sa karijem, dodajte biber i vegetu po želji.

Korak 3.

Kada luk bude gotov, u pekač ubacite i prethodno obarenu šolju duguljastog belog pirinča.

Korak 4.

Ako ste u prethodnom koraku dodali hladan pirinač onda sačekajte da se zagreje u suprotnom možete odmah u pekač razbiti jedno jaje. Odmah neprestano mešajte kako bi se jaje svuda ravnomerno ispeklo.

Rižoto je gotov. Prijatno!

Dodatni Deliano savet:

Umesto crnog luka možete koristiti i crveni luk, čak dodati i malo belog luka. Ukoliko želite da rižoto napravite bogatije i zanimljivije, dodajte mu šargarepu i grašak. Umesto belog možete koristiti i integralni pirinač u koji dodatno možete ubaciti i pečurke. Rižoto se služi i kao zamena za hleb uz odgovarajuća jela kao što je piletina u kari sosu.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!