Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Rižoto od račića sa nanom i limetom

Rižoto od račića sa nanom i limetom
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 60
Sastojci:
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 40 g putera
  • 2 crna luka, sitno iseckana
  • 4 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 1,5 l riblje čorbe
  • 75 ml suvog vermuta ili suvog belog vina
  • 1,5 kg račića, svežih ili smrznutih
  • lovorov list
  • nekoliko veza sveže nane, samo listovi
  • 2 limete, izrendana kora i sok
  • 250 g pirinča
  • 2 - 3 šargarepe - celer - limun
Priprema:

Isecite šargarepe i prepolovljeni luk i stavite ih u vodu u Delimano® Ceramica duboku šerpu i potom dodajte začine: lovorov list, beli luk, celer, limun, riblju čorbu, repove od račića i malo maslinovog ulja. Skinite penu sa čorbe da biste izbegli gorčinu.

Istopite puter u Delimano® Ceramica plitkoj šerpi. Dodajte seckani luk u vruć, istopljen puter. Pecite luk i dodajte sitno iseckani beli luk i pirinač.

Pržite pirinač u smesi i kad postane zlatne boje dodajte malo belog vina. Kad vino ispari dodajte čorbu. Ostavite pirinač da upije čorbu polako, oko15 minuta. Dodajte koru limete, i pre nego što se pirinač skuva dodajte račiće. U rižoto polako dodajte puter i sok od limete. Kad se smanji temperatura dodajte par listova nane.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!