Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Recepti sa jajima

Recepti sa jajima
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:
  • preostala Uskršnja jaja
Priprema:

Šta sve možete sa preostalim Uskršnjim jajima?

Ako niste pojeli ili ih podelili, preostala Uskršnja jaja možete iskoristiti za jela koja se spremaju sa barenim jajima.

Salata sa paradajzom

Najjednostavnije i najzdravije rešenje. Operite zelenu salatu, dodajte sitno iseckan paradajz i kolutove crvenog luka. Barena jaja isecite takođe na kolutove i ubacite u salatu. Posolite i poprskajte maslinovim uljem.

Punjena jaja

Jaja možete i prepoloviti, žumanca izgnječiti sa isitnjenom tunjevinom, seckanim kiselim krastavčićima, biberom i majonezom i tom smesom punite polovine jaja.

'Cezar' salata

Uzmite 500 gr zelene salate, 300 gr grilovanog pilećeg belog mesa, 300 gr prepečene i iseckane slanine, 300 gr parmezana, sok od ½ limuna, 2 dl maslinovog ulja, so i biber, kockice prepečenog tosta i pet barenih jaja.

U činiju za serviranje stavite salatu, piletinu iseckanu na štapiće, slaninu, pobacajte kockice tosta i kolutove jaja. Na kraju stavite parmezan i začine.

“Mimoza” salata

Odlična za doručak, a naročito za decu jer je kalorična i ukusna.

Potrebno je: 150 gr kačkavalja, 150 gr šunke, 2 barena jajeta, jedna kisela pavlaka, 2 veća krompira i 100 gr majoneza.

Krompir obarite u ljusci, izrendajte ga na krupnije komade i poređajte po dnu činije. Premažite ga polovinom pavlake. Zatim narendajte šunku koju ćete premazati majonezom.

Narendajte potom celo jaje i jedno belance, a preko toga 100 gr kačkavalja koje ćete premazati ostatkom pavlake. Na kraju narendajte još 50 gr kačkavalja i preko njega jedno žumance.

Kisela jaja

Za 12 osoba potrebno je: 12 jaja, 2 šolje jabukovog sirćeta, šolja šećera, pola šolje vode, 2 kašike senfa, kašičica soli, kašičica bibera, 2 manje glavice luka i nekoliko listova lorbera.

U veću šerpu sipajte sirće, šećer, vodu, senf, so, biber i lovor. Kuvajte dok ne proključa, zatim smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Ostavite da se sasvim ohladi.

U staklene tegle stavite cela oljuštena jaja i luk isečen na tanke kriške. Prelijte ohlađenom mešavinom. Tegle hermetički zatvorite i ostavite ih da prenoće u frižideru.

Ako u tegle dodate i malo cvekle jaja će poprimiti boju i izgledaće veoma dekorativno na trpezi.

Kisela jaja su jestiva oko destak dana.

Autor :

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!