Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Prebranac

Prebranac
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 60
Sastojci:
  • 1/2 kg pasulja (tetovac)
  • 2 šargarepe
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika vegete
  • 2 kašike aleve paprike
  • ljuta paprika

Priprema:

Neizbežan deo menija za vreme slava i praznika...

Prebranac je jedno od poznato jelo kod nas. Izvanredan je kao prilog ili kao posno jelo za vreme posta. Neizbežan je deo menija za vreme slava i praznika...

Priprema:

Potopite pasulj u vodu i ostavite da odstoji tokom noći. Procedite pasulj, nalijte svežu vodu (oko 2 cm iznad nivoa pasulja), dodajte šargarepu naseckanu na kolutove i kuvajte oko 1h u Delimano Tempo Presto ekspres loncu.

Pri kraju kuvanja, dodajte pasulju vegetu i iseckan peršunov list.

Isecite crni luk na tanke kriške i izdinstajte ga na ulju u Delimano Prima+ Frypan tiganju, dok ne postane staklast i lepo mekan. Dodajte mu 2 čena iseckanog belog luka i brašno, pa dobro promešajte. Na kraju u to dodajte još 2 kašike aleve paprike.

Procedite pasulj koji ste prethodno skuvali, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao.

U Cerutil keramički pekač ređajte sledećim redom: red luka sa zaprškom - red pasulja - red luka sa zaprškom - red pasulja (važno je da pasulj bude poslednji sloj). Preko toga nalijte malo vode u kojoj se pasulj kuvao. Ukoliko želite, preko pasulja možete staviti i par ljutih paprika. Staviti u rernu da se zapeče i peći na 200° oko 30-40 minuta.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!