Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Paradajz pelat

Paradajz pelat
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 60
Sastojci:

Za 10 tegli od 0,5 l:

  • 5 kg zrelog paradajza, po mogućstvu šljivara
  • 1 veza bosiljka
  • 4 lista lovora
  • 30 gr šećera
  • so
  • biber u zrnu
Priprema:

Vreme je za zimnicu: napravite domaći paradajz pelat i uživajte u njegovom sjajnom ukusu cele godine...

Priprema:

Operite paradajz, obrišite ga i očistite. Blanširajte ga kratko u vreloj vodi (minut-dva), ocedite i prebacite u veći sud. Oljuštite paradajz i dodajte so, dosta bibera, iscepkane listove lovora i šećer. Dodajte oprane listove bosiljka.

Ubacite paradajz u tegle koje ste sterilizovali 5 minuta na 120 °C, ostavljajući 1 cm prostora slobodno od vrha tegle. Zatvorite tegle, poređajte ih u veću šerpu, obmotajte ih krpama, napunite šerpu hladnom vodom da bude najmanje 3 cm iznad tegli i kuvajte 40 minuta od trenutka ključanja. Ostavite ih da odstoje u vodi dok se sasvim ne ohlade.

Ovako napravljen pelat može da stoji do godinu dana.

Preuzeto sa sajta 'Minjina kuhinjica'

Autor :

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!