Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Musaka od mladog krompira i tikvica

Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:
  • 500 g mladog krompira (krupnijeg)
  • 3 mlade tikvice
  • 300 g mlevenog mesa
  • veza mladog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • šolja mleka
  • maslinovo ulje
  • biber, so, peršun.
Priprema:

Ne propustite odlazak na pijacu ovog proleća. Uživajte u ukusima mladog povrća!

Skuvajte mladi krompir, tikvice operite, isecite ih na kolutove i posolite, pa ostavite da puste vodu. Sitno iseckajte mladi luk sa delom perja, izgnječite čenove belog luka i sve propržite u Delimano Ceramica Prima Frypan tiganju na maslinovom ulju.

Dodajte mleveno meso, posolite ga i pobiberite i dinstajte dok meso ne omekša. Skuvani krompir isecite na kolutove i poslažite u podmazan, plići okrugao pleh. Posolite krompir i preko njega rasporedite kolutove tikvica, a preko njih stavite mleveno meso.

Jaja umutite sa mlekom, malo posolite i prelijte preko musake, pa stavite u rernu da se zapeče 20 minuta na 220 stepeni.

Poslužite uz zelenu salatu.

Autor :