Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Kineski pirinač sa povrćem

Kineski pirinač sa povrćem
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 45
Sastojci:

Za pirinač:

  • 200 g belog pirinča
  • 400 ml vode
  • 1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica ulja

Za kompletno jelo:

  • skuvani pirinač
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 žute ili zelene paprike
  • malo brokolija
  • malo karfiola
  • 1 jaje
  • 2 lista kineskog ili običnog kupusa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 šargarepa srednje veličine
  • malo praziluka
  • 100 g šampinjona ili indijskog oraha
  • 2 kašike soja sosa
  • začini: biber i kari
  • ulje

Priprema:

Kineska kuhinja podrazumeva hranu koja je izuzetno zdrava. Povrće i meso se ne bari i ne peče jer se tako gube hranljive materije tako da je gotovo nemoguće zamisliti kinesku kuhinju bez vok tiganja. Ovaj recept je izuzetno jednostavan, a pri tome, ako i većina kineskih recepata, lako promenljiv. Pirinač:

  • Pirinač stavite u šerpu, prelijte vodom, dodajte soli po želji.
  • Zagrevajte na ringli do ključanja uz povremeno mešanje.
  • Kada pirinač provri, promešajte ga, poklopite šerpu i ostavite 15 - 20 min na isključenoj ringli.

Kompletno jelo:

  • Operite svo povrće i isecite na rezance ili kolutove.
  • U vok sipajte kašičicu dve ulja, kari, biber i stavite na ringlu.
  • Kada se vok zagreje dodajte prvo povrće kojem treba najviše vremena da bude gotovo kao što je šargarepa.
  • Nemojte dugo pržiti povrće već nakon maksimalno jednog minuta dodajte sledeće i tako dok ne dodate svo povrće.
  • Kada nema više povrća za dodavanje ubacite i indijski orah ili pečurke i soja sos.
  • Uporedo sa ovim, u tiganju ispecite kajganu i iscepkajte na trakice.
  • Ukoliko Vam sve deluje suvo možete dodati malo vode.
  • Na kraju ubacite pirinač i kajganu nakon čega je jelo gotovo.

Dodatni Delimano saveti:

  • Umesto indijskog oraha ili pečuraka možete staviti na kocke sečenu piletinu, junetinu ili prasetinu.

  • Kako bi sve bilo sočnije, pre dodavanja pirinča možete dodati malo pavlake i senfa ili soja sosa.
  • Poslužite toplo sa kineskim štapićima.
  • Ako Vam je preostalo pirinča od jučerašnjeg ručka možete ga iskoristiti za ovo jelo.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!