Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Domaća mlečna čokolada

Domaća mlečna čokolada
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:
  • 50 g palminog ulja
  • 55 g kakao praha
  • 15 g šećera u prahu
  • 15 g mleka u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 prstohvat soli
Priprema:

Ovo je osnovni recept za domaću čokoladu čije pravljenje je umetnost i zato slobodno eksperimentišite sa ovim receptom, menjajte mere po sopstvenom ukusu. Ovim osnovnim receptom dobijate mlečnu čokoladu sa oko 40% kakao mase:

  • Zagrejte ringlu na nisku temperaturu, u Delimano Classico šerpicu ubacite palmino ulje da se rastopi.
  • Dodajte prvo kakao prah i mešajte da se sjedini, zatim dodajte mleko u prahu i opet mešajte da se sjedini. Na kraju ponovite i sa šećerom i solju.
  • Sklonite sa vatre i mešajte dok smesa ne postane jednaka i glatka, dodajte ekstrakt vanile i promešajte.
  • Sipajte na tacnu i izravnajte.
  • Stavite u zamrzivač da se ohladi i stegne.
  • Izlomite čokoladu na kockice.
  • Vaša domaća čokolada je spremna za posluživanje.
  • Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

  • Čokolada će biti još bolja sa kakao buterom umesto palminog ulja.
  • Ukoliko želite, čokoladu možete sipati u modlice ili u posudu za led kako bi napravili instant čokoladne zalogaje.
  • Da bi napravili čistu crnu čokoladu za kuvanje, izbacite mleko u prahu i zamenite ga kakom.
  • Umesto ekstrakta vanile možete koristiti vanilin šećer ali će aroma biti slabija.
  • Ovako pripremljena čokolada pogodna je za kuvanje i ukrašavanje.
  • Čokoladu možete dodatno posuti kakaom ili prošarati belom čokoladom.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!