Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Ćureći ražnjići

Ćureći ražnjići
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 45
Sastojci:
  • 1 kašika pečenih semenki komorača
  • 1 čen belog luka
  • 400 g mlevenog ćurećeg mesa
  • 2 kašike seckanog svežeg origana, majorana i majčine dušice
  • 1 veliki limun
  • so i biber
  • 2 deblje kriške belog hleba, bez korice, isečenog na kockice debljine 2 cm
  • 8 listova lovora
  • maslinovo ulje
  • 400 g mlade salate
Priprema:

Korak 1:

Istucajte semenke komorača zajedno sa belim lukom u avanu, sa malo soli. Pomešajte ovo sa mlevenim ćurećim mesom, origanom, majoranom i majčinom dušicom i začinite solju i biberom. Skinite koru sa limuna (kao i beli deo), isecite ga na manje komade.

Korak 2:

Od pripremljene smese oblikujte manje ćufte, oko 2 cm u prečniku. Napravite ražnjiće, tako što ćete prvo staviti kockicu hleba, zatim lovorov list, ćureću ćuftu, komadić limuna, još jednu ćureću ćuftu, lovorov list i na kraju još jednu kockicu hleba. Pospite ražnjiže maslinovim uljem, najviše po hlebu.

Korak 3:

Zagrejte Delimano Ceramica Frypan tiganj ili Delimano Ceramica Skillet - plitku šerpu do optimalne temperature (senzor za temperaturu će pocrveneti) i pecite ražnjiće oko 8 minuta, sa svih strana, uz povremeno okretanje. Vodite računa da ih pripremate na srednjoj temperaturi kako meso ne bi ostalo nepečeno u sredini.

Poslužite sa salatom, kriškom limuna i maslinovim uljem.

Delimano savet Više Vam nisu potrebna testiranja temperature posude. Senzor toplote na Delimano Ceramica posuđu će Vam reći sve!

Beleške Upotreba zasićenih masti smanjena je na minimum!

Autor :

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!