Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Ćuftice sa biberom

Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 45
Sastojci:

300 g mesa

1/2 - 1 kašičice bibera

do 1/2 mešavine biljnih začina

2 - 3 kašike brašna ili prezle

1 - 2 kašike ulja

1 čen belog luka

1 crni luk srednje veličine

1 jaje

Priprema:

Korak 1.

Očistite crni i beli luk. Ubacite u Delimano secka i usitnite. Prebacite u činiju.

Korak 2.

Nakon luka, ponovite proces i sa mesom, ukoliko niste kupili već mleveno meso.

Korak3.

Iseckani luk i mleveno meso promešajte.

Korak 4.

Dodajte jaje, promešajte. Dodajte biber, mešavinu biljnih začina, kašiku ulja i sve ponovo promešajte.

Korak 5.

Retko kada se ćuftice prave samo od mesa, potrebno im je nešto pored jaja što će ih učiniti kompaktnim. Zato u ovom trenutku dodajemo brašno ili prezle po izboru. Sve promešati.

Korak 6.

Poklopite činiju i stavite u frižider na 30 - 45 min.

Korak 7.

Stavite Delimano tiganj sa nekoliko kapi ulja na ringlu. U jedan tanjir sipajte kašiku brašna.

Korak 8.

Kada se tiganj zagreje, rukama odvajajte male ćuftice, oblikujte ih po želji, uvaljajte u brašno i pecite u tiganju.

Korak 9.

Kada su ćufte gotove izvadite ih i stavite na tacnu za serviranje.

Jelo je gotovo. Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Uz sve pikantne obroke servirajte i osvežavajuću salatu kao što je sveža zelena salata sa cherry paradajzom. Ukoliko želite da napravite ćufte u paradajz-sosu, onda ih u tiganju samo zapecite. Ukoliko koristite beli biber, budite oprezni jer je on ljući od crnog.

Autor : Delimano