Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Čokoladni mus

Čokoladni mus
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:
  • 170 g narendane tamne čokolade
  • 60 ml crne kafe
  • 170 g putera iseckanog na kockice
  • 4 jajeta, odvojite žumanca i belanca
  • 170 g + 1 kašika šećera
  • 30 ml tamnog ruma
  • 1 kašika vode
  • prstohvat soli
Priprema:

Desert

Osetite ukus raja, oduševite sebe ili goste, poslužite lagani čokoladni mus - idealan slatkiš nakon bilo koje večere.

Korak 1:

Stavite vodu u Delimano Ceramica Casserole - duboku šerpu da proključa. Delimano Ceramica Frypan tiganj (20 cm) postavite iznad šerpe sa ključalom vodom kako biste istopite na pari čokoladu i puter sa kafom. Kada se smesa ujednači, sklonite tiganj sa šerpe s ključalom vodom.

Korak 2:

Iznad iste šerpe sa ključalom vodom stavite činiju sa žumancima, 170 g šećera, rumom i vodom, i mešajte oko 3 minuta, dok smesa ne postane ujednačena i penasta, a šećer se istopi. Sklonite sa vatre, ostavite da se prohladi i povremeno promešajte. U to dodajte čokoladnu smesu i mešajte dok se ne sjedini.

Korak 3:

U drugoj činiji ulupajte čvrst sneg od belanca sa malo soli i 1 kašikom šećera. Sneg od belanaca dodajte kašiku po kašiku u čokoladnu smesu, mešajući lagano dok se sve ne sjedini.

Sipajte mus u čaše i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se dobro ohladi.

Autor :

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!